Kerakli masalliqlar:
1. Mol go‘shti – 500 gr.
2. Tuxum – 5 dona.
3. Bodring – 4 dona.
4. Kartoshka – 5 dona.
5. Qatiq – 1 litr.
6. Ko‘katlar (ko‘k piyoz va kashnich) – 1 bog‘dan.
|
Juftingiz bilan birga pishiring!
Zarur masalliqlar: 600 gr. tovuq go`shti (suyaksiz), 3 osh qoshiqdan ketchup va soya sousi, 2 bo`lak sarimsoqpiyoz, 1 osh qoshiq kunjut yog`i, ziravorlar, qora murch.
|
Qaynota-qaynonangiz uchun maxsus!
Zarur masalliqlar: 400 gr. mol go`shti, 200 ml. smetana, 2 bosh piyoz, 1 osh qoshiq tomat, 1 choy qoshiq un, tuz, murch, o`simlik yog`i.
|
Qovoqli
Zarur masalliqlar:
300 ml. qaynatilgan sut,
120 gr. qovoq,
100 ml. ko`pirtirilgan qaymoq,
4 choy qoshiq shakar,
yarim choy qoshiq vanilin,
pichoq uchida dolchin.
|
Shirali va xushbo‘y steykni kim ham rad etardi? Afsuski ko‘pincha haqiqiy steykni faqat maxsus muassasalarda tatib ko‘rish mumkin. Biroq bu mazali taomni uyda ham tayyorlash mumkin. Quyida «Machete» deb nomlanuvchi steykni uy sharoitida tayyorlash retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
|
Zarur masalliqlar: 500 gr. go‘sht, 300 gr. qovoq, 250 ml. sho‘rva (kubiklardan foydalansangiz bo‘ladi), 2 ta kartoshka, 2 bosh piyoz, 2 bo‘lak sarimsoq piyoz, 1 ta sariq bulg‘or qalampiri, 3 osh qoshiq o‘simlik yog‘i, tuz, murch.
|
Zarur masalliqlar: sho`rva uchun: 500 ml. suv, tuz;frikadelkalar uchun: 400 gr. mol go`shti qiymasi, 60 gr. guruch, 1 dona tuxum oqi, 2 bosh piyoz, 1 bo`lak sarimsoqpiyoz, o`simlik yog`i, tuz, qora murch; qayla uchun: 1 donadan tuxum, tuxum sarig`i va limon, ko`katlar.
|
Ko`pincha restoran va kafelarda egan steykimizni uyda ham tayyorlab ko`rishga urinamiz. Afsuski, bu urinishlarimiz doim ham samarali bo`lavermaydi. Quyida aynan steyk tayyorlash bo`yicha maslahatlar berilgan, ulardan foydalanib oshxonangizni haqiqiy restoranga aylantiring.
|
Zarur masalliqlar: 400 gr. makaron, 500 gr. go`sht qiymasi, 100 gr. pishloq qirindisi, 1 tadan piyoz, sabzi, 1 dona tuxum, 2 bo`lak sarimsoq piyoz, 3 osh qoshiq o`simlik yog`i, petrushka, tuz, murch.
|
|